Milyen az otthoni munkavégzés?

Otthoni munka, online munka, távmunka
Otthoni munka, online munka

Az otthoni munkavégzés témakörében körüljárom, hogy miért jó vagy miért nem érdemes online munkával foglalkozni. Ki az, akinek az internetes távmunka a legjobb megoldás?

Miért jó az otthoni online munka?

Az otthoni munkavégzés előnyei végtelenek.

A reggeli koránkelés és a munkába járás feszültségeit elkerülheted.

Olyan ruhában végezheted a feladataidat, amelyek kényelmesek számodra. Az otthoni munkahely egy egészen más környezet, hiszen fotelból, kanapén, de akár a szabadban is lehet dolgozni. Olyan tárgyakkal veheted körül magad, amelyek kedvesek számodra, amelyek meghozzák a kedved a munkához.

Megbeszélésekhez elegendő egy jó internet kapcsolat, és bármikor lehet videó beszélgetést indítani, mintha szemben ülnétek egymással.

Az időddel saját magad rendelkezel. Ha esetleg egy olyan eseményre kell elmenned, ami munkaidőben van, könnyen szabaddá tudod tenni magad. Ez így van akkor is, ha nyaralást tervezel. Nincs közvetlen főnök, akinek az utasításait végre kell hajtani.

Távmunkával a feladatköröd sokkal változatosabb.

Van negatív oldala is az otthoni távmunkának.

Ha otthoni online vállalkozásba kezdesz, könnyen lehet, hogy nagyon későn kelsz fel, esetleg a reggelidet, kávédat ráborítod a klaviatúrára.

A napi körutad gyakran csak az ágyad, fürdőszoba és konyha vonalon mozog. Emellett a tárasági életed is a felére csökken. Ritkán vehetsz részt csapatépítő tréningeken, ünnepi partikon, év végi konferenciákon.

Akik otthonról dolgoznak, online pénzkeresés mellett döntöttek, gyakran esnek abba a hibába, hogy az ebédidejüket is a gép előtt töltik, és az is előfordulhat, hogy néha egy-egy étkezés kimarad.

A szabadidejét mindenki saját maga osztja be, de előfordulhat egy-egy olyan feladat, ami miatt a „szabadnapod” alatt is számítógép elé kell ülni. Betegség esetén sem biztos, hogy ágyban töltöd az idődet, mert a határidőt be kell tartani.

Bizonyos munkák csak egy projectre szólnak, így folyamatosan kell új, online munkalehetőséget keresni.

Kinek éri meg az internetes távmunka?

Internetes távmunkának sok előnye és hátránya van, amelyet mérlegelni kell. Kiváló lehetőség olyan fiataloknak, akik szabadúszóként kezdik a pályát. Freelancereknek az egyik legvonzóbb, hogy maguk oszthatják be a szabadidejüket.

A kismamák, akik a gyes melletti munkavégzést választják, lehetőséget kapnak, hogy a munkába rugalmas időbeosztással térjenek vissza.

Másodállást, részmunkaidős állást választók között is sokan vannak, akik a fő munkahelyük mellett vállalkozóként még vállalnak online végezhető munkát.

De a munkalehetőség nem ugrik elénk az égből, meg kell találni azt a megbízót, aki ellát feladattal, hogy sikeresek lehessünk, és megérje az online vállalkozást fenntartani.

otthoni munkavégzés online munka
Otthoni munkavégzés

Amikor az otthon dolgozó vállalkozókra gondolunk, nem igaz az, hogy otthon ülnek, nem csinálnak semmit. A pénzkeresés az online világban nem olyan könnyű. Nagyon sok munka van mögötte, nagyon sok tanulás, készülés. Nem utolsó sorban fontos, hogy a saját vállalkozásuk teendőit is bele kell sűríteni abba a rengeteg „szabadidőbe”, ami az online vállalkozókat jellemzi.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük